HIDUP BIAR BERMARUAH. MATI BIAR SYAHID

Monday, September 7, 2009

Al Faatihah buat Guruku !

1. Bahrin bin Mohamad [ 57 th ] bukanlah asing kepada kami anak - anak muda yang memberi intima' kepada PAS sebagai wadah perjuangan khasnya di negeri Pahang .

2. Beliau telah kembali kerahmatillah pada 11 malam tadi ketika memimpin usrah di cawangan beliau [ tanggal 17 Ramadhan .]

3. Almarhum juga merupakan bekas Ketua Dewan Pemuda PAS Pahang seketika dulu . Kala itu saya masih bertatih dalam jamaah ini .

4. Apa yang menarik , beliau juga merupakan antara guru awal saya dalam usaha mendidik diri , fikrah dan aqidah perjuangan saya . Saya masih ingat beliau menganjurkan tamrin panjang selama 3 bulan di Kg Kempadang dan saya antara yang menyertai tamrin tersebut .

5. Pelbagai topik saya pelajari termasuklah ilmu berkait dengan gerakan Islam , dakwah dan uslubnya , pengalaman gerakan Islam nusantara dan pelbagai topik lain yang berkait dengan pengurusan organisasi . Lebih 7 topik sehari kami pelajari segalanya berkait dengan gerakan Islam .

6. Kini beliau telah pergi buat selamanya . Semoga Allah swt mencucuri rahmat ke atas ruh al marhum . Satu kehilangan besar buat PAS Pahang dan seluruh anak muridnya . Semangat juang dan pengorbanannya terus menjadi inspirasi perjuangan kami . Al Faatihah .
Post a Comment

Personal Info

"Seorang insan yang mahu berjuang menegakkan Islam dengan mengerahkan seluruh keupayaan diri. Perjuangan tidak akan berakhir hari ini sebagaimana ia tidak bermula hari ini."
Ustaz Nasrudin Hassan Tantawi


Parliament: Temerloh (P.88)
Location: Pusat Komuniti, No 8 Tingkat 1, Jalan Chengal Baru 2, Pusat Perniagaan Chengal,
28000 Temerloh, Pahang Darul Makmur.

Phone: 019 980 8181
Fax:
019 916 8182
Email: tantawy08@yahoo.com

Popular Posts

Follow by Email

Recent Posts

    Esei Dakwah

    Esei Tarbiyah

    Total Pageviews

    Blog Archive