HIDUP BIAR BERMARUAH. MATI BIAR SYAHID

Saturday, July 24, 2010

Jambori Alternatif Riding Club DPPP

Menyahut cabaran Presiden Alternatif Riding Club [ARC ] sdr Yasser Said agar saya memandu motor cilik . Pengalaman pertama kali tetapi dapat membuat pemanduan dengan baik dan selamat :) sempena Jambori ARC Kebangsaan kali pertama di Pantai Merang Setiu Terengganu [ 22 - 24 Julai 2010 ]

Di apit oleh Sdr Yasser Said - kiri - [ Presiden ARC Kebangsaan ] dan Sdr Sany Hamzan @ Tantani - kanan - [ Pengarah Department of Arts , culture and Sports DACS Pusat ] bersama sebahagian peserta Jombori ARC .

Sebahagian motor yang digunakan dalam pertunjukan pemandu selamat dan menarik .


Khusyuk mendengar beberapa ucapan pimpinan pemuda dalam majlis perasmian Jambori ARC dan Pelancaran logo baru bagi ARC kebangsaan .


Bergambar kenangan sebahagian peserta Jambori ARC Peringkat Kebangsaan kali pertama .
[ lebih 500 orang peserta - sebahagian terpaksa konvoi terpaksa patah balik kerana cuaca ribut]Kalian adalah anak muda yang dialu - alukan untuk bersama Parti Islam se Malaysia PAS . Kita bina kehidupan yang lebih baik bersama perjuangan Islam tanpa meninggalkan minat kita mendalam terhadap aktiviti permotoran ini .

Islam yang diperjuangkan oleh PAS tidak menghalang kalian selaku anak muda untuk menyertai atau menganggotai PAS justeru PAS adalah sebuah platform untuk semua dengan pemurnian lebih baik dan bernilai terhadap gaya dan cara hidup anak muda .


Post a Comment

Personal Info

"Seorang insan yang mahu berjuang menegakkan Islam dengan mengerahkan seluruh keupayaan diri. Perjuangan tidak akan berakhir hari ini sebagaimana ia tidak bermula hari ini."
Ustaz Nasrudin Hassan Tantawi


Parliament: Temerloh (P.88)
Location: Pusat Komuniti, No 8 Tingkat 1, Jalan Chengal Baru 2, Pusat Perniagaan Chengal,
28000 Temerloh, Pahang Darul Makmur.

Phone: 019 980 8181
Fax:
019 916 8182
Email: tantawy08@yahoo.com

Popular Posts

Follow by Email

Recent Posts

    Esei Dakwah

    Esei Tarbiyah

    Total Pageviews

    Blog Archive