HIDUP BIAR BERMARUAH. MATI BIAR SYAHID

Monday, October 15, 2012

UMNO Menikus


UMNO Menikus dihadapan MCA
 
1. Setiausaha Agung MCA  Datuk Seri Kong Cho Ha telah menempelak  apabila saya menegaskan bahawa MCA adalah parti yang anti Islam .  
 
2. Saya melihat beliau pura - pura bertanya  " Adakah  PAS juga menganggap DAP sebagai anti Islam ?
 
3. Persoalannya   "Kenapa pula Setiausaha Agung MCA bertanya demikian ? Bukankah pemimpin pemimpin MCA, terutamanya di dalam media milik mereka The Star, secara konsisten menegaskan  kepada  masyarakat non Muslim bahawa undi untuk DAP adalah undi untuk hudud" ?
 
4. Ertinya MCA seperti mahu mengesahkan bahawa DAP menyokong hudud. Maka apa masaalah DAP bersama PAS dalam Pakatan Rakyat ? dan apa perlunya PAS menganggap DAP anti islam pula ? MCA lah yang sangat ketara sikap anti Islamnya.
 
5. Pemimpin MCA juga selalu mengulang statement bahawa "DAP  tunduk kepada PAS" 
 
6. Selayaknya tidak berbangkit persoalan yang dikemukakan oleh Setiausaha Agung MCA tersebut sebaliknya apa yang pasti ialah MCA sangat tegar menentang Islam. 
 
7. Presiden MCA pada 23 September 2011 pernah menegaskan dihadapan para wartawan , jika UMNO melaksanakan hudud, MCA akan keluar Barisan Nasional. Ekoran ugutan keras MCA, sehingga kini UMNO terpaksa menikus demi kepentingan survival politik mereka
 
8. Pada 4 December 2011 , selepas merasmikan Forum mengenai hudud di Wisma MCA, sekali lagi Datuk Seri Chua Soi Lek menegaskan bahawa Malaysia akan kehilangan pelabur dan negara akan binasa jika hudud dilaksanakan. Malah beliau juga menekankan bahawa hudud tidak adil kepada semua khasnya kaum wanita disamping menyebut bahawa undang - undang Islam adalah kejam.
 
9. Menambah "kecut"nya UMNO berdepan MCA ialah apabila Presiden MCA itu menulis dalam twitternya pada 1 Julai 2012 [sebagai respon kepada ADUN Kemelah yang mencadangkan perlaksanaan hudud di Johor] bahawa : "ADUN Umno Johor itu tentu sudah kehabisan idea dan hilang akal untuk mencadangkan hudud di Johor meliputi bukan Islam," 
 
10. Dituduh hilang akal pun, UMNO masih tidak mampu membentak MCA apa lagi mengambil apa - apa tindakan berkesan ke atas MCA agar tidak biadab terhadap Islam dan penganutnya seperti menuduh hilang akal, habis idea dan sebagainya.
 
Nasrudin bin Hassan
Ketua DPPM

Personal Info

"Seorang insan yang mahu berjuang menegakkan Islam dengan mengerahkan seluruh keupayaan diri. Perjuangan tidak akan berakhir hari ini sebagaimana ia tidak bermula hari ini."
Ustaz Nasrudin Hassan Tantawi


Parliament: Temerloh (P.88)
Location: Pusat Komuniti, No 8 Tingkat 1, Jalan Chengal Baru 2, Pusat Perniagaan Chengal,
28000 Temerloh, Pahang Darul Makmur.

Phone: 019 980 8181
Fax:
019 916 8182
Email: tantawy08@yahoo.com

Popular Posts

Follow by Email

Recent Posts

    Esei Dakwah

    Esei Tarbiyah

    Total Pageviews

    Blog Archive